• SUPPORT
  • FAQs
  • Repairs
  • Catalogs
  • General Information
  • Care Maintenance
  • Instruction(English)
  • Customer Service Center
  • Caliber Operation See How It Works

Pleje og Vedligeholdelse

Har mit ur brug for service check?

SEIKO quartz ure er produceret til at have en lang levetid med præcision og holdbarhed. Hvert 2-3 år eller når du skal have skiftet dit batteri, bør du få lavet en aftale med en autoriserede SEIKO forhandler. De vil checke dit ur for fejl og mangler, se om værket måtte have brug for smørelse, fjerne evt. støv og se om sved måtte have ødelagt urkassen.

Hvordan bør jeg pleje min urkasse og rem?

Metal armbåndsure bør blive vasket forsigtigt i vand. Hvis det er meget beskidt, så brug en tandbørste med lidt mild sæbe og børst snavset væk. Til sidst skal sæbe vaskes af og uret skal tørres grundigt med en blød klud. Hvis dit ur ikke er vandtæt, bør du være ekstra forsigtig og ikke få vand på urkassen. Urkassen bør blive ordnet forsigtigt med en fugtig, blød klud og bagefter tørret. Læderremme bør være løsere om sommeren hvor det er varmt, for at undgå at de absorbere for meget sved. En stram læderrem vil gøre at der ikke kommer nok luft under remmen, hvilket i værste fald kan medføre udslæt på håndleddet. Bliver remmen våd, så tør den forsigtigt med en blød klud. Når du tager dit ur af, så husk at det ikke lige efter må lægges i en lukket beholder, da det skal dampe af. Undgå at lægge dit ur i direkte sollys, da remmen kan miste farven.

Hvordan påvirker magnetisme quartz ure?

Det påvirker normalt ikke digitale quartz ure, men kan påvirke analoge quartz ure, som bruger en tynd elektronisk motor til at dreje viserne. Kraftige magneter kan have en effekt på denne motor, og derved præcisionen. Den gode nyhed er, at selvom analoge ure måtte stoppe eller gå upræcist, så vil de normalt gå rigtigt når magnetismen er væk – dog skal de indstilles. Undgå at lægge dit ur nær medicin udstyr, høretelefoner, højtalere eller køleskabsdøre med magneter. Andre elektroniske apparater kan også have en effekt på urets præcision.

Hvordan bør jeg passe på mit ur?

Slag og stød: Dit ur er et stykke præcisionsredskab. Du bør behandle det forsigtigt, og det vil virke i lang tid. Undgå stød eller tab på fx gulve. Normale stød forårsaget af sportsgrene som tennis eller golf er ikke en trussel mod uret. Sved: Du bør undgå for meget sved på dit ur. Husk at tørre det af så snart det er muligt. Temperaturudsving: Quartz ure er mindre følsomme overfor ekstreme temperaturudsving end mekaniske ure, og er lavet til at holde i mange år med temperaturer mellem -10°C og +35°C. Hvis uret ligger et koldt sted kan det begynde at gå langsommere, men vil blive normalt igen så snart du går med det. Hvis du udsætter uret for temperaturer udenfor den normale grænse mellem -10°C og +60°C, vil de elektroniske kredsløb tage skade. Reaktionstiden i digitale ure med flydende væsker i displayet vil blive langsomme i lave temperaturer og vil blive meget mørke ved høje temperaturer. Når temperaturen bliver normal igen vil displayet fungere rigtigt igen. Batteriets holdbarhed bliver voldsomt reduceret hvis temperaturen er højere end 40°C, og batteriets væsker kan lække, og derved ødelægge uret. Kemikalier: Kemikalievæsker, gasser, kviksølv osv., kan ændre farven på urkassen, armbåndet eller remmen. Kviksølv (fra fx ødelagte termometre) kan forsage grimme grå pletter på guldure.

Hvilke oplysninger skal jeg bruge til mit Solar ur?

Vælg det indhold, du er interesseret i:

Øvrige spørgsmål

For yderligere information, kontakt venligst din nærmeste autoriserede SEIKO forhandler eller kundeservice center.